Remvloeistof verversen

Hierbij word eerst en reservoir leeg gezogen en gevuld met nieuwe remolie en daarna word de olie in de leidingen ververst. Het voordeel hiervan is dat de remolie echt vernieuwd word en niet alleen nieuwe olie word bijgemengd. Als er eventueel lucht in het systeem is gekomen word dat door deze handelingen ook verwijderd.
 
Waarom?
Remvloeistof is hygroscopisch, dat wil zeggen trekt water aan. Vocht uit de omgevingslucht condenseert op den duur in de remvloeistof. Daardoor verandert de samenstelling van de vloeistof. Zo wordt bijvoorbeeld het kookpunt lager als er water in de remvloeistof zit. Het komt er op neer dat de remvloeistof zijn werk niet meer goed doet en de remmen minder betrouwbaar worden. Het water kan zorgen voor corrosie van binnenuit en de remweg kan langer worden. Vandaar dat fabrikanten voorschrijven deze vloeistof om de 2 jaar te verversen. Zie ook het onderhoudsboekje!
 
 
Kosten
Specificates
€ 45,-
  • Remolie verversen niet mengen
  • Betrouwbaar remmen
Direct afspraak maken

De prijzen zijn geldig voor de Citroen C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo van 2005 tot 2014. Heeft u een Citroen C1, Peugeot 108 of een Toyota Aygo van model jaar 2014 dan kunnen de prijzen afwijken. U kunt hiervoor bellen of mailen dan zullen wij u van een passende prijs voorzien.